Po - Pe : 11:00 - 19:00 | Dopoldan in sobote po dogovoru / Kozmetični salon M-Kozmetika, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana
mkozmetika@siol.net / 01 429 21 44 GSM: 041 536 427

13
Sep

Retinol -vitamin A1

Spodbuja regeneracijo kožnih celic in pospeši sintezo kolagena. Ublaži znake prezgodnjega staranja kože, ki ga provzročajp UV žasrki: gubice, pigmentne sprembe, izguba elastičnosti, pomanjkanje vlage v koži.

Je močen antioksidant.

Kaj je oksidacija ?

Pri stabilnih molekulskih spojinah se elektroni vedno pojavijo v parih. tako imenovanim prostim radikalom manjka en elektron. So nestabilni in izjemno reaktivni. da bi dobili manjkajoči elektron , ga ukradejo najbližji molekuli. Ta proces se imenuje oksidacija.

Oškodovana molekula ki ji je bil odvzet elektron , postane prosti radikal. To provzroči verižno reakcijo. Poškodovanih je vedno več celic . DNA in celične membrane niso več intaktne, celo RNA v notranjosti celic ni več popolna.

Posebnost antioksidantov je , da prostovoljno oddajo elektron, pri tem pa se ne poškodujejo. N ata način zaščitijo celice pred prostimi radikali. Zmanjšujejo poškodbe , ki jih provzročajo škodljivi dejavniki iz okolja,. izboljšajo vlažnost rožene plasti, spodbujajo nastajanje kolagena, blažijo upadlost kože in pigmentne spremembe. Izboljšajo prožnost kože, optimizirajo procese za obnovo tkiva in zavirajo nastanek brazgotin.

Retinol + vitamin Cin E