Po - Pe : 11:00 - 19:00 | Dopoldan in sobote po dogovoru / Kozmetični salon M-Kozmetika, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana
mkozmetika@siol.net / 01 429 21 44 GSM: 041 536 427

IPL trajno odstranjevanje dlak

Odstranjevanje dlak je eden najbolj priljubljenih postopkov, ki se izvaja po vsem svetu. Za trajno odstranjevanje dlak uničimo lasne mešičke. Da pa lahko uničimo le te in ne okoliška tkiva, potrebujemo barvno razliko med lasnim mešičkom in okoliškimi tkivi. Temnejše ko je območje, več svetlobe (toplote) bo absorbiralo. Barva lasnega mešička se spreminja glede na fazo rasti las, zato najboljše odstranjevanje dlak dosežemo v njihovi anageni fazi, ko dlaka raste in je kontrast med lasnim mešičkom in okoliškimi tkivi največji.

Anagena faza ali faza rasti dlak je optimalna stopnja za uspešno trajno odstranjevanje dlak. Takrat je v targetiranem lasnem mešičku visoka koncentracija melanina, zaradi česar je območje dermalne papile temnejše od okolice. Poleg tega je tudi povečana koncentracija krvnih žilic, kar še dodatno potemni območje dermalne papile. Zato bo ob segrevanju območje dermalne papile absorbiralo več energije in koaguliralo pred okolico. Lasni mešiček bo torej uničen brez, da bi bila koža okrog njega poškodovana, dlaka pa bo sežgana in bo počasi prirasla na površino kože, ter sama izpadla.

Rešitev Active pri odstranjevanju dlak ni odvisna samo od melanina, temveč tudi od izčrpavanja energije matričnih celic in temnega hemoglobina v kapilarah. Ta kombinacija omogoča odstranjevanje dlak za številne vrste barv las, vključno s sivimi lasmi.

Kako poteka zdravljenje?

Svetlobna tehnologija odstranjuje dlake na tri načine:

  • Uničenje folikla s koagulacijo melanocitov in matričnih celic.
  • Strjevanje kapilar folikla s toplotno energijo, kar pomeni manj hrane in kisika v lasnem mešičku.
  • Sproži matrične celice, da delujejo kalcijeve črpalke in izčrpajo celično energijo, kar povzroči zaviranje celičnega metabolizma.

Ti trije procesi podpirajo drug drugega, tako da če eden ne zagotovi rezultatov, jih bosta druga dva.

Kaj morate vedeti PRED IPL TRETMAJEM

4 tedne pred tretmajem dlačic ne odstranjujte z depilacijo in ne pulite s pinceto, odstranjujete jih lahko z britvico.

3 tedne pred tretmajem ne uporabljajte kozmetike s fotoaktivnimi sestavinami. Nobenih eteričnih olj, anticelulitnih ali parfumiranih izdelkov! Na dan posega pa sploh ne nanašajte ničesar.

Pred IPL tretmajem se izogibajte sončenju, solariju in samoporjavitvenim izdelkom vsaj 4 tedne.

Če jemljete kakšna zdravila, prinesite na posvet seznam, saj lahko katera od njih povečajo fotosenzitivnost, možnost za nastanek hiperpigmentacij ali povzročijo dermatitis.

Kako pravilno skrbeti za nego kože PO IPL TRETMAJU

Takoj po tretmaju je lahko na tretiranem predelu rahla rdečica, ki izveni v nekaj urah, pri občutljivi koži v 2-4 dneh. Pri določenih posameznikih z zelo občutljivo kožo se lahko pojavi rahel edem, ki tudi hitro izveni. V tem primeru priporočamo hlajenje z ledom.

Po IPL tretmaju se izogibajte izpostavljanju soncu, obraz večkrat dnevno namažite s kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Za nego uporabljajte izključno hladilna mazila ali mazilo Bepanthen plus.